divendres, 24 de juliol del 2009

Les Masies de Tost al 1868 - Tost

Llistem a continuació noms de propietaris i cases de Tost al 1868 que si calculem a raó de 3 persones per casa, farien un total de 45 persones.

Martin Parramon i Ortado
Cal Antich
Josep Pubill i Vilella
Cal Josep del Fabrega
Matias Obiols i Gravet
Cal Sastre Gros
José Puy Marqués
Cal Masover
Pablo Casanovas i Parramon
Cal Sastre
Mariano Pubill i Vilella
Cal Fabrega
Martín Puy i Lluch
Cal Moliné
Rosa Vilarrubla i Anell
Cal Benito
Francisco Cornella i Castells
Cal Masiana
Ignasi Costa i Marqués
Cal Sastre Music
Josep Roca i Salvadó
Cal Cornella
José Franc i Fabrega
Cal Collet
José Espuñes
Cal Planes
Maties Puy i Franc
Cal Bissarro
Joan Casanoves i Pobladó
Cal Planetes

3 comentaris:

  1. Aquest Joan Casanoves Pobladó de cal Planetes és un avantpassat meu!!!! El tinc a la genealogia: és el besavi de la meva besàvia de Tost, la Maria Piqué Casanoves. Però als documents de l'Arxiu del Bisbat vaig trobar que era de cal Planes, de Tost.

    El Joan Casanoves Pobladó es va casar amb l'Engràcia Ribes de Montan. L'hereu seu va ser Pere Casanoves Ribes que es va casar amb Anna Ubach Minoves dels Pujals d'Organyà, i van seguir vivint a Tost. La seva filla Bonaventura Casanoves Ubach, rebesàvia meva, casada amb el Josep Piqué Oromí de Torà, i mare de la Maria Piqué Casanoves, sí que ja figura com a filla de cal Planetes.

    ResponElimina
  2. I és més: els pares del Joan Casanoves Pobladó eren Miquel Casanoves Nadal, de cal Planes de Tost, i Maria Pobladó Pujal o Planes, perquè en documents diferents he trobat un o altre cognom. Jo m'inclino a pensar en el segon, perquè la seva mare l'he trobat com a Maria Pujal (o Planes), de cal Planes de Tost, que es va casar amb Pere Pobladó d'Adraén.

    I els padrins paterns del Joan Casanoves Pobladó també els tinc: eren Martí Casanoves i Bartomeva (o Maria) Nadal, tots dos de Tost.

    ResponElimina
  3. Anònim7/08/2014

    per casual he vist, els noms de les cases pairals. El meu rebesavi nat el 1810 es deia IGNASI COSTA MARQUEZ, el besavi JAUME COSTA SOLSONA nat el 1845,
    i la casa on vivien es deia CAL SASTRE MUSIC,
    em faria il.lusio cercar informacio al respecte

    ResponElimina