dimarts, 22 de desembre del 2009

Cal Roqueta

Així com a d'altres punts de Tost, la despoblació ha anat fent la seva feina, al poble de Torà de Tost, hi han molts exemples de reconstrucció, repoblació, millora i passió. Un dels casos és la familia Del Campo que des de que van comprar Cal Roqueta fa deu anys, no han parat de restaurar-la amb cura fent-la habitable i confortable. Veieu la foto anterior que és d'enguany, quines diferències té amb la posterior que es va pendre des de Cal Poblador l'any 1991.
Aquesta casa, de la qual el registre més antic el trobem al 1875, hi va morar la familia Terrés-Puigdemasa. La foto de la matança del porc que veiem a continuació está presa a Cal Roqueta l'any 1964.
Veiem des de l'esquerra a l'oncle Felip Terrés de Cal Roqueta aguantant la gola del porc, al seu costat el Joan Planavila de Cal Gravet, darrere del "Gravet" hi ha l'Angelina de Cal Poblador (tot i que alguns diuen que és la Lurdes Planavila de Cal Gravet), les dues nenes de darrere són les filles del Felip i la Conxita Puigdemasa de Cal Roqueta: la Carmen i la Dolors Terrés Puigdemasa i la senyora rossa de davant és la mestra que en aquell moment vivia a Cal Gravet, que no en recordem el nom. Naturalment, el guapo noiet de darrera és el Juanito Planavila Puigdemasa de Cal Vilarrubla.

4 comentaris:

  1. Juan Luis12/22/2009

    Jo, de donde sacas tanta informacion.
    Yo diria, el personal de la foto, es Felip Tarres, la Conxita, y sus tres hijas y desde luego el Gravet.

    ResponElimina
  2. Yo tambien diria que el mozalbete del fondo es Juanito Planavila, nuestro Juanito.

    ResponElimina
  3. Bé, no estaria malament que ens ho diguessin elles mateixes si les trobem..

    ResponElimina
  4. Es molt interessant!
    La meva mare, Maria Albós de Cal Felip, recorda qui és la mestra, diu que es deia Blanquita Prieto, que era de León

    Gemma Alacuart Albós

    ResponElimina