dimarts, 6 de juliol de 2010

Ratafia de nous

Després d'empipar la Montse de la Palanca de Noves quasi un any perquè ens ensenyés cóm es fa la seva famosa ratafia de nous, hem aconsseguit fer-la amb ella i aqui teniu el resultat.Ingredients (per 4 litres d'alcohol). Les fotos es corresponen amb una garrafa de 10 litres (amb la Montse no es pot fer res a la cuina que no sigui per menys de 25 persones...): 3 litres d'anis dolç, 1 litre d'anis sec, 4 nous verdes que es puguin tallar, 1 rama de canyella, 1 nou moscada, 1 cullaradeta de matafaluga, 1 cullarada de cafè en gra, 1 branca de Maria Lluïsa, 1 branca de menta fresa, 1 garrafa de vidre semi-tapada.
Aboquem l'anís sec a la garrafa.
Aboquem l'anís dolç (es veu que aqui l'ordre dels factors si que altera el producte)
Afegim les nous que haurem tallat i deixa't assecar dos dies abans i la matafaluga.
Afegim la "branqueta" de Maria Lluïsa
Tallem la nou moscada per la meitat i la tirem dins la garrafa.
Afegim el cafè en gra.
Hi tirem les rames de canyella.
I seguidament hi tirem la menta fresca.
Remenem bé. No em direu que no és fàcil?
Tapem la garrafa i la deixem 40 dies a "sol i serena" (això vol dir a la solana, que de nit, és clar, no tindrà sol, sino ombra). Passats els 40 dies, es cola el sòlid que hi tenim dins, excepte les nous moscades que hi restaràn dins l'alcohol.
Hi han alguns que en aquest moment encara hi afegeixen sucre, però..això va amb els gustos.
Ja tenim la Ratafia de Nous llesta per pendre.

1 comentari:

  1. Anònim7/25/2013

    La definició de Sol i Serena no la tinc clar,
    A plé sol durant el dia? (i no tocar la garrafa),
    o a l´ombra durant el dia ? (i no tocar la garrafa per la nit)
    Per aixó de la ratafia cada ún diu la seva....

    ResponElimina