diumenge, 19 de setembre de 2010

Xarop pel mal de gola

Avui us presentem un remei casolà pel mal de gola, ara que venen els costipats. L' Enriqueta Travesset de Cal Masover de Torà li va ensenyar a la Mari Carmen de Cal Plassó i aquesta darrera m'ho va ensenyar a mi. És apte per alèrgics però no per a diabètics. Es tracta de suavitzar el coll quan aquest està irritat. És molt senzill: només necessitem pinyes de Tost verdes, sucre i un pot de vidre amb tapa.
Posem les pinyes al pot i li tirem el sucre.

Tapem el pot amb la tapa sense que quedi ben tapat...és a dir, ha d'entrar una mica d'aire
Quan han passat quinze dies, l'aigua que contenen les pinyes i el propi sucre liquat, han començat a fer el xarop.
Quan han passat cinquanta dies, el xarop és a punt i s'hi poden afegir més pinyes per acabar de liquar el sucre. Està molt bó (amb una cullarada diaria n'hi ha prou) i deixa la gola molt suau...

3 comentaris:

  1. Anònim10/18/2010

    Molt important:
    Les pinyes han de ser sempre impars 1,3,5,etc.., ignoro el motiu.

    ResponElimina
  2. Anònim11/04/2010

    Les pinyes només poden ser de Tost?

    ResponElimina
  3. Ha, ha....tu posa-hi les pinyes procedents d'on vulguis: les nostres són de Tost ;-)!

    ResponElimina