dimecres, 5 de gener del 2011

Les noces d'or de la Ramona i en Venanci

El 8 de desembre de 1918, la Ramona Baraut i Daina, pubilla de Cal Grau de Castellar de Tost, va trobar company en lo Venanci Guitart Casafont de Cal Guitart de Sorribes. Així es canviava el Baraut que havia dut aquesta casa durant quatre generacions i començava la saga Guitart. Com ja és habitual en aquesta familia, a voltes, elles els triaven a ells més baixets...: són més "monos"...
Dalt, veiem Cal Grau l'any 1968, data en que aquesta parella, que va tenir tres fills: Salvador, Montserrat i Juanito, es van tornar a casar a l'església de St Joan Baptista de Castellar de Tost.
A veure si ho faig bé (sino encara rebré): d'esquerra a dreta: Salvador Guitart; la seva esposa de Cal Maties dels Hostalets de Tost, Carmeta Pubill; el seu germà Tonet Pubill, que es va casar amb la germana del Salvador de Cal Grau, Montserrat, la esposa de l' altre fill de la casa, Carme Grau (quina casualitat el cognom també..) i el seu marit Juanito Guitart. Al centre i rodejant la parella de nuvis: la Carme Guitart, filla del Salvador i la Carmeta, la Montserrat Pubill, filla del Tonet i la Montserrat, i, al costat de la padrina, el Jesús Guitart, també fill de la Carmeta. A baix, i d'esquerra a dreta: l'Ignasi i el Jordi Guitart, fills del Salvador i el Joan, el Salvador i l' Esther, fills de la Carmeta. L' últim a la dreta a baix, l' Ignasi Pubill, fill de la Montserrat. Dit això, està "claríssim" que tenim aqui quatre families: Guitart-Baraut, Guitart-Pubill, Pubill-Guitart i Guitart-Grau (que els seus fills Joan i Ramon, no surten a la foto, perqué potser no havien nascut, no ho sé).
No m'agraden gaire les fotos de casoris (i els casoris tampoc) però d'una atacada en pilles una pila i s'en avança més. Bé i aqui tornem a tenir tota la colla i d'altres veïns i familiars, entre els quals hi destaco el padri Ignasi Pubill Arnau (al costat del nuvi Venanci) i jo, que també hi sóc en algún recó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada