diumenge, 23 d’octubre del 2011

Carmel Mòdol puja a la Vall de Tost

Aquest diputat d'ERC es va interessar el passat dissabte 15 per la nostra causa i va venir a la vall per intentar ajudar-nos davant aquesta injustícia que ens amenaça. Veieu íntegra la notícia publicada per Radioseu:




"ERC demanarà que el Parlament tracti el rebuig a la guixera de Tost
Carmel Mòdol tramitarà la compareixença de l'associació Lo Riu Roig perquè no s'aprovi l'informe ambiental. Els contraris a la instal.lació consideren que malmetrà l'entorn i no aportarà llocs de treball ni riquesa a la vall.

El grup parlamentari d'ERC demanarà properament la compareixença de l'associació de Ribera d'Urgellet Lo Riu Roig a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya. L'objectiu és que l'entitat pugui exposar els motius del rebuig a que s'autoritzi una nova guixera a la Vall de Tost. El diputat republicà Carmel Mòdol va visitar la vall el cap de setmana passat per conèixer la zona i els pobles que es veurien més afectats pel projecte de la ultinacional alemanya Knauf. A final de juliol un grup d'entitats i particulars van resentar al.legacions contra l'estudi d'impacte ambiental, una d'elles a càrrec del rup municipal d'ERC-AM de Ribera d'Urgellet. Mòdol també va comprovar l'impacte de l'actual gravera de Comacsa, "que ja ha destrossat tres quilòmetres de muntanya i que ha aconseguit els permisos per a una nova ampliació", recorden. Posteriorment va ser a la Bastida de Tost i a Tost, per acabar a Torà, des d'on va poder comprovar la magnitud de l'impacte que la guixera tindria en l’entorn.
El diputat republicà afirma que: "No està justificat malmetre una de les valls més verges, boniques i equilibrades del Pirineu, per facilitar el negoci i els beneficis d'una empresa que ni crea ocupació ni deixa riquesa a la zona". Mòdol considera que "l'exercici de la política es basa en la defensa de causes justes i aquesta ho és".
El diputat va estar acompanyat dels tres regidors d'ERC a Ribera d'Urgellet, el president de la secció local d'ERC a la Seu, Francesc Viaplana, i el regidor urgellenc Miquel Caminal."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada