diumenge, 15 de febrer del 2009

L'abocador de Torà de Tost

Un cop més, a Salvem Tost denunciem el projecte de l'abocador de Torà de Tost.
Aquesta llicència en curs de monodipòsit controlat de terres i runes, impactarà, segons l'estudi d'impacte ambiental, a la zona de Torà els següents barems:
- Destrucció del sòl: SEVER
- Destrucció de la flora: SEVER
- Desplaçament de la fauna: COMPATIBLE (és clar: poden anar a viure a un altre lloc)
- Degradació del paissatge: SEVER
- Sorolls: COMPATIBLE (per a qui? per cal Felip? i els demés: no compten?)
- Alteració de l'entorn: SEVER
- Visibilitat: Des de Cal Felip, i els camions des de Cal Serradal, Torà, Tost, La Bastida i Castellar
15 anys = 8.000.000 m3 de runa (no controlada) i terra.
i qué hi diuen els polítics?

El grup de PSC-Progrés a l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet ha presentat al•legacions per tal de sol•licitar que es denegui la llicència municipal per a la construcció d’un abocador de runes i terres al seu terme municipal per part de l’empresa SOPDIT S.L. En concret, si les al.legacions no prosperen s’ubicaria a la zona del Solà de Besses, a sota el camí de Cal Franc, i per un període de 15 anys.
Progrés destaca que el projecte de l’abocador contempla que descarreguin runa entre 100 i 150 camions cada dia a través d’una carretera de poc més de 3 metres d’amplada. Tampoc es detalla la necessitat ni la justificació de l’abocador, ni la procedència d’aquests residus. Els veïns afirmen que "aquest fet els ha impossibilitat a poder presentar al•legacions i expressar la seva opinió com a afectats". ....tot a
http://www.viurealspirineus.cat/opinió/general/Parlem+de+deixalles 16 gener 2009


I qué hi diuen els veïns? Doncs, ja es van manifestar en contra el gener passat i estàn amb les atxes (com diu el nostre amic Marc) preparades per al 2on round...veurm cóm va això. Ànims!!

I qué hi diem nosaltres? qué no! (collons que ja n'hi ha prou..)



2 comentaris:

  1. Anònim3/07/2009

    Hola. no entenc perque nombres a cal Felip, no estem a favor del abocador. Si alguna petita explotaciò que dongui uns beneficis a la mancomunitat per poder fer millores a tota la vall, com fer arrivar el aigua , en temps de sequera com va pasar el any pasat, això si de manera controlada, es te que demanar una reunio amb la mancomunitat per fixar uns limits. Cal Felip no n'ha tret res de les millores al poble, n'hi arriva la carretera n'hi arriva la llum.

    ResponElimina
  2. Anònim3/07/2009

    Entenc, amic, que ets de cal Felip. Mira, si cal Felip no té aigua ni llum és potser perquè no l'ha demanat. Les administracions han ajudat prou a que aquests serveis arrivessin a Torà. Un abocador de la runa, de residus, i en definitiva de merda d'altres que no són de Tost, no és solució per a cal Felip. Casdascú s'hauria de gestionar la seva pròpia merda. A Tost, no hem d'aguantar la merda dels altres. Si l'abocador té sentit perqué cal Felip tingui llum i aigua, pensem que aquests serveis els pot tenir cal Felip sense abocador. Si Tost ha de tenir un abocador que sigui un abocador de merda de Tost..i no creiem que el millor lloc sigui davant cal Felip. Cal Felip té dret a tenir els mateixos serveis que Torà, sense abocador. Per cert, que és una casa amb una història i una solera que molts altres voldrien. Pensa-hi.

    ResponElimina