divendres, 1 de maig de 2009

El Registre Escolar de Tost al 1928

Atenció al Registre Escolar de l’Ajuntament de Tost d’Octubre de 1928: llista 39 nens i 33 nenes d’edats compreses entre els 6 i els 13 anys, tots de Tost, La Bastida, Castellar, Torà, Montan i els Hostalets. És curiós que no hi figura Sauvanyà (potser anaven a una altra escola, algú ho sap això?).
La nota important d’aquest document és que hi pot contenir gent viva que hem de trobar: ens podrien explicar moltes coses…


4 comentaris:

 1. Anònim5/01/2009

  Rosendo Albós Prat, ha mort a Adrall fa pocs anys. Queda la vidua Celia, el fill Rosendo i la filla Maria Pilar casada amb Salvador Bolló i tenen dues filles. Tots viuen a Adrall.
  montse

  ResponElimina
 2. Anònim5/01/2009

  Els números 67 i 68, Antonio i Maria Majoral fills d'Armengol Majora. Coincidencia amb els de la Reula actuals, el pare es Armengol Majoral, crec.
  montse

  ResponElimina
 3. Anònim5/01/2009

  -Navidad Albós Prat de Torà cosina de Rosendo Albós Prat de Sauvanya.
  -Dolores Augé Albós de Cal Ton de Montan.
  parenta de Rosendo Albós de Sauvanyá i de Navidad Albós de Torá.
  -Antonio Albós Viñoles de Cal Felip de Torá, no es parent dels anteriors.
  A SAUVANYA NO HI HAVIA ESCOLA, ANAVEN A TORÁ.
  Informació cedida per Maria Teresa Albós de Cal Miquel de Sauvanya, ara resident a Adrall i neboda de Rosendo Albós.
  montse

  ResponElimina
 4. Molt bones,

  La meva padrina i els seus germans, de Cal Giró de Sauvanyà, anaven a estudi a l'escola d'Adrahent que els quedava a una hora de camí. També hi havia anat allí la meva besàvia a la decada dels anys 10 del segle passat. Als anys trenta hi havia una mestra a Sauvanyà que vivia a Cal Giró, i donava classes en una de les habitancions grans que donaven a la sala. Conservo un porticó de finestra de la mateixa on encara es veuen escrits, fets a llapis, de la canalla que hi anava. Quim Valera (Giró de Sauvanyà).

  ResponElimina