dijous, 30 de desembre del 2010

Cal Marqués de Montant de Tost

Val, accepto: és una foto terrible...però com ara el Tiò m'ha cagat una càmara, espero poder-ne fer de millors ben aviat (quan pilli cóm va la cámara, és clar..).
Bé, això és Cal Marqués, i perquè ningú digui més que a la vall de Tost les cases s'han reformat com a segona residència, us diré que en aquesta casa, com a d'altres d'aquest poble i de Castellar, no s'hi ha deixat mai de viure-hi de forma fixa, al menys, des de que els seus habitants, la familia Salvadó, recorden o els hi han explicat. I ademés ho fan vivint de la terra i del ramat: com abans, però amb la tecnologia d'avui.
A la foto veiem al Sebastià Salvadó, llaurant al 1955.

El pare de l'anterior, el padri Esteve, guaitant una neboda dalt del seu tractor cap a l'any 1960.
Una vista de Montant de Tost des del Jovell on, de fet, es pot comprobar que aquests prats han estat conservats fins avui.
I la Rosa Caminal de Cal Marti de Montant, que es va casar amb el Sebastià Salvadó de Cal Marqués, en una foto presa al 1946 a Montant, a qui hem d'agraïr aquestes fotografies.

2 comentaris:

  1. El meu avi també es deia Salvadó, Maties Salvadó. A lo millor som parents...

    ResponElimina
  2. És fàcil que ho sigui. La veritat és que no els hi ho hem demanat. Saps qué? escriu-me de forma privada a salvem.tost@gmail.com, així podré respodre't a tu sol/a, i te donaré el telèfon d'aquesta casa perqué els hi puguis demanar directament, d'acord?

    ResponElimina