diumenge, 8 de novembre del 2009

Cal Grau (1)

Cal Grau, a Castellar de Tost, és una casa rellevant perquè és una de les poques cases de la vall de Tost (deixant a part les de Montant de Tost) que no ha quedat mai deshabitada i per tant, si parlés, podria explicar moltes coses.
La data més antiga la tenim prop del 1870 quan Jaume Baraut Obiols de Casa Joan Grau de Montant de Tost es casa amb Maria Vilarrubla Avis (potser d'aqui vé el nom de la casa) i tenen un sol fill: en Joan Baraut Vilarrubla que acaba casant-se amb Maria Dayna Obiols, de la vall de Lavansa (no en sabem la casa), cap a 1895.
Aquesta parella tenen dues filles, la Ramona i la Concepció.
A la foto anterior veiem la parella més velleta (en Joan Baraut i la Maria Dayna) amb la seva pubilla, la Ramona Baraut Dayna, que es va casar amb Venanci Guitart Casafont, de Cal Guitart de Sorribes, i van tenir tres fills: en Salvador, en Joan (Juanito) i la Montserrat. L'hereu, en Salvador, es casaria amb la Carme de la Palanca de Noves i tindrien set fills (però aquesta ja és una altra història que explicarem un altre dia).
Aqui veiem els mateixos, el Juanito és dalt de l'ase, i la senyora del vestit de flors i la nena, que no sabem qui son (suposem que veïnes de Castellar de Tost). Les dues fotos es prenen el mateix dia d'estiu de 1942.

La Ramona Baraut Dayna, pubilla de cal Grau, el dia 7 de Desembre de 1918 en que es va casar amb Venanci Guitart a Castellar de Tost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada