Avui us presentem un remei casolà pel mal de gola, ara que venen els costipats. L' Enriqueta Travesset de Cal Masover de Torà li va ensenyar a la Mari Carmen de Cal Plassó i aquesta darrera m'ho va ensenyar a mi. És apte per alèrgics però no per a diabètics. Es tracta de suavitzar el coll quan aquest està irritat. És molt senzill: només necessitem pinyes de Tost verdes, sucre i un pot de vidre amb tapa.
Posem les pinyes al pot i li tirem el sucre.
Tapem el pot amb la tapa sense que quedi ben tapat...és a dir, ha d'entrar una mica d'aire
Quan han passat quinze dies, l'aigua que contenen les pinyes i el propi sucre liquat, han començat a fer el xarop.
Tapem el pot amb la tapa sense que quedi ben tapat...és a dir, ha d'entrar una mica d'aire
Quan han passat quinze dies, l'aigua que contenen les pinyes i el propi sucre liquat, han començat a fer el xarop.
Quan han passat cinquanta dies, el xarop és a punt i s'hi poden afegir més pinyes per acabar de liquar el sucre. Està molt bó (amb una cullarada diaria n'hi ha prou) i deixa la gola molt suau...
Molt important:
ResponEliminaLes pinyes han de ser sempre impars 1,3,5,etc.., ignoro el motiu.
Les pinyes només poden ser de Tost?
ResponEliminaHa, ha....tu posa-hi les pinyes procedents d'on vulguis: les nostres són de Tost ;-)!
ResponElimina