divendres, 7 de gener del 2011

Dolmens, megàlits i tarters a Montant de Tost (2)

L'amic Antoni "Nosemresisteixnielgps" ha tornat a sortir de recerca megalítica amb un colega per Montant de Tost. Aquesta és una feina que tenim pendent, i encara que anem una mica guiats perquè aquests megàlits estàn tots identificats i catalogats pels especialistes, és una mica com trobar bolets: a vegades els trobes, a vegades no. L' Antoni està demostrant que té bon nas...
TARTER DEL CAP DEL BOSC: Cista del neolític, entre -2500 i el -1800, prop de l'ermita de St Germé. A les excavacions fetes per S. Vilaró i posteriorment per R. Vilardell s'hi trobaren ceràmiques i restes humanes.
TARTER DEL SERRAT DELS QUADRATS: Cista megalítica a 1285 metres d'alçada, edat de bronze, tomba col.lectiva de 10 metres de diàmetre. Les excavacions fetes per Serra Vilaró a primers del segle passat i les que va fer la Roser Vilardell al 1975, mostraren ceràmiques, una punta se sílex, cristalls de quarz i selenita i joies de bronze.
TARTER DEL CLOT DE LES BASSES 1: Neolític final, edat de bronze, entre el -2500 i el -1800, sembla ser un lloc d'inhumació col.lectiva, cista de 7,5 m de diàmetre. És curiós que els nostres prehistòrics els agradés tant l'alçada: aquest es troba a 1169 metres. Es va excavar per primer cop al 1978.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada