dimecres, 26 de gener del 2011

Un tren des de Lleida

265 milions d'euros és el que s'ha calculat que costaria el traçat del tren des de la Pobla fins a la Seu d'Urgell, segons l'estudi presentat ahir pel President de la Diputació i el GAP (adjunto la notícia publicada a "La Mañana")http://www.lamanyana.es/web/html/lanoticia.html?id=102531&seccio=Comarcas&fecha=2011-01-26&sortida=03:00:00
Aquest traçat permetria que hi haguessin estacions als pobles de Ribera d'Urgellet que toquen el riu Segre (Hostalets de Tost, St Pere Codinet, el Pla, Adrall i Arfa) donant comunicació freqüent de rodalies a tots els pobles del traçat.
Aquesta idea ja és sugerida l'any 1859 per A.C.C. en aquest document que un dia em va passar el Joan i que val la pena llegir completament perqué parla d'una carretera d'unió entre Barcelona, Puigcerdà i Lleida, amb inclusió del mateix traçat del tren, i també d'altres, per aconsseguir que la ciutat de la Seu d'Urgell es desenvolupi económica i socialment. Qualsevol que vulgui aquest escrit, que ens el demani per email.
Aquest és el mapa que A.C.C. va dibuixar del traçat de la carretera i el ferrocarril esmentats, on curiosament el poble de Tost que hi té de pas, és la Bastida de Tost.I aqui teniu uns talls del texte esmentat que no tenen desperdici perqué, després de 150 anys, en molts aspectes, encara seguim igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada