dimecres, 26 de gener del 2011

Un tren des de Lleida

265 milions d'euros és el que s'ha calculat que costaria el traçat del tren des de la Pobla fins a la Seu d'Urgell, segons l'estudi presentat ahir pel President de la Diputació i el GAP (adjunto la notícia publicada a "La Mañana")http://www.lamanyana.es/web/html/lanoticia.html?id=102531&seccio=Comarcas&fecha=2011-01-26&sortida=03:00:00
Aquest traçat permetria que hi haguessin estacions als pobles de Ribera d'Urgellet que toquen el riu Segre (Hostalets de Tost, St Pere Codinet, el Pla, Adrall i Arfa) donant comunicació freqüent de rodalies a tots els pobles del traçat.
Aquesta idea ja és sugerida l'any 1859 per A.C.C. en aquest document que un dia em va passar el Joan i que val la pena llegir completament perqué parla d'una carretera d'unió entre Barcelona, Puigcerdà i Lleida, amb inclusió del mateix traçat del tren, i també d'altres, per aconsseguir que la ciutat de la Seu d'Urgell es desenvolupi económica i socialment. Qualsevol que vulgui aquest escrit, que ens el demani per email.
Aquest és el mapa que A.C.C. va dibuixar del traçat de la carretera i el ferrocarril esmentats, on curiosament el poble de Tost que hi té de pas, és la Bastida de Tost.



I aqui teniu uns talls del texte esmentat que no tenen desperdici perqué, després de 150 anys, en molts aspectes, encara seguim igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada