dissabte, 21 de novembre del 2009

La visita del Bisbe de la Seu d'Urgell


Un cop cada dos o tres anys, a Tost rebien la visita del Bisbe de la Seu d'Urgell que era una mica com a "Bienvenido Mister Marshall". Tothom s'engalanava amb el vestit del diumenge (l'únic que tenien), portaven una mica de teca per la festa i el Bisbe feia la misa a St. Marti de Tost. Era una festa on tothom s'hi trobava provinents de tots els poblets de Tost.
Aquella visita s'aprofitava per a la confirmació dels ganàpies de deu a catorze anys que tenien també la funció de buscar flors i tota mena guarniments per a l'esglèsia. A la fotografia de 1944 veiem la porta de Sant Marti de Tost ornamentada amb el que van trobar per aquella ocasió i alguns dels afortunats Confirmats pel Bisbe d'aquell any on identifiquem:
1.- Lurdes Vilarrubla, de Cal Escolà de Castellar
2.- Emilio Obiols de Cal Xico de Castellar
3.- Juanito Guitart de Cal Grau de Castellar
4.- Rosario Espot de Ca l'Altimir de Castellar
5.- Ramona Arnau de Cal Joan de Castellar
6.- Paquito Espot de Ca l'Altimir de Castellar
7.- Roser Bossa de Cal Porta de Castellar
8.- Josep Espot de Ca l'Altimir de Castellar
9.- Maria ? de Cal Valentí de Colldarnat
10.- Núria ? de Cal Culties de La Bastida
11.- Montse Guitart de Cal Grau de Castellar
12.- Ignasi Pubill de Cal Maties (la Palanca de Noves)
13.- Pepito Pubill de Cal Maties (la Palanca de Noves)...

2 comentaris:

  1. Anònim1/07/2010

    En primer lloc et voldria felicitar per la pàgina, sóc descendent de Cal Joan de Castellar i m'agrada poder saber coses o veure fotos antigues de la família. Només et volia afegir que els de Cal Joan porte'm Arnau de cognom, perqè ara m'he adona't que a la Ramona no l'hi has pogut afegir el cognom.

    ResponElimina
  2. Gràcies. Doncs mira: estem preparant l'entrada que farà referència a Cal Joan i al castell de Castellar perquè creiem que un dia van ser la mateixa cosa. No ens podries fer un email privat amb el teu telèfon per poder-te trucar?

    ResponElimina