dimecres, 18 d’agost del 2010

Carbassó Farcit de Mongetes

El carbassó és molt comú als horts d'arreu i es recull de juliol a setembre. El seu fàcil cultiu, així com el de la mongeta tendra, provoca que, durant l' época mencionada, n'acabem tips de les dues coses i siguem més creatius a la cuina per acabar consumint-los.
El carbassó és molt baix en calories però aporta una gran quantitat de potassi, cosa que ens és molt necessària als que fem ús dels nostres muscles diàriament. Es sól recolectar de la mida d'un pam, però quan rep força aigua, s'arriba a fer molt gran en pocs dies. Es recull de la mata, fent-lo voltar sobre ell mateix fins que es despren fàcilment de la tija (eh Juanito?) i quan és de gran tamany, no només en podem fer sopes fredes, xamfaines o arreboçats...Avui us presentem un plat que hem aprés a Cal Plassó de Torà de Tost, de la mà de la Mari Carmen. Boníssim!!

Ingredients per a sis persones: Un súper-carbassó de dos pams, 400 gr de mongeta tendra, dues cebes mitjanes, una cabessa d'alls tendra, pa ratllat, formatge ratllat, mantega, oli, sal, pebre, dues fulles de llorer i orenga fresc.

El carbassó i la mongeta tendra és acabada collir. Si no és així, la mongeta caldrà bullir-la abans en aigua, cosa que aqui no ens ha calgut fer.
L'orenga és en flor i acabat també de collir. N'hi ha molt a Tost enguany. Si el poseu de pot, no en poseu tant perquè us contaminaria el sabor del conjunt.

Aquest plat accepta qualsevol farcit perquè la cobertura del carbassó és molt consistent. La Mari Carmen moltes vegades el fa amb restes d'arròs o altres plats cuinats que li han sobrat. Sempre li queda bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada