dimecres, 25 d’agost del 2010

L'Hostal de Tost (3)

El passat 14 de Novembre prometiem ubicar i identificar aquest històric hostal, anomenat la Casa del Coll de Creus, que va ser pas de tants caminants i que és mencionat en molts mapes antics.
El cas és que ens el vam fer nostre quan, de fet, l'hostal pertany ja al terme de Lavansa i Fòrnols (espero que els nostres veïns ens perdonin...però ens feia gràcia...), molt a prop de les nostres fronteres.
Bé, la casa està com la veieu: feta pols...però la vista, la pau i la natura, no tenen paraules...


En el punt més alt, a 1517 metres d'alçada, el Coll de Creus. Gràcies de nou Joan!!

3 comentaris:

  1. Ja fa un temps vaig fer la fitxa de l'hostal del Coll de Creus, i vaig identificar l'hostal amb la casa del Coll de Creus (1455 mts segons els mapes de l'ICC). Si dieu que es troba a 1517 mts d'alçada, l'hostal no seria la casa del coll de Creus. Es així ? Hem podeu confirmar exactament on vàreu localitzar l'hostal?

    ResponElimina
  2. L'enllaç a la fitxa de l'hostal del Coll de Creus és : http://hostals.blogspot.com/2010/01/hostal-del-coll-de-creus-la-vansa-i.html

    ResponElimina
  3. Hola Carles, ara no recordo si aquesta mesura es va pendre amb gps o es va agafar de l'icc sobre plànol. La veritat és que aquests 60 metres de diferència diuen poc perquè ja ens ha passat més d'un cop que depenent de l'aparell o el punt exacte en el que es trobi el mesurador, tots no medim la mateixa alçada. Estem convençuts que tots dos parlem del mateix hostal. Bona feina Carles! ja t'anem seguint...llàstima que no tinguem més hostals per donar-te...encara que també podríes fer La Palanca de Noves: l'hostal més important que Tost va tenir...tot i que encara ja no és exactament un hostal..en fi..

    ResponElimina